Всички пътища водят до Дигиталния маркетинг

Все повече и повече бизнеси вече осъзнават необходимостта от онлайн присъствие. До скоро мнозина собственици на физически магазини разчитаха изцяло на добра локация и дълго работно време, за да осигурят разпознаваемост и добри печалби. Съвсем скоро епидемичната обстановка от COVID-19 наложи всички тези магазини да затворят врати, което се оказа фатално за много от тях, а тези, които оцеляха се наложи да предприемат бързи и гъвкави промени, за да се адаптират към ситуацията.

Световните тенденции сочат ръст в онлайн пазаруването, което се увеличава все повече, а съответно с него и нуждата от добри специалисти в областта.

Днес потребителите прекарват все повече време в интернет пространството. Те търсят и сравняват продукти и услуги според потребностите си. Независимо колко малък или голям бизнес притежавате и в коя сфера на дейност оперирате, вашето онлайн присъствие е задължително.  То не само ще повиши разпознаваемостта на брандва ви, но и клиентите ще ви намират по-лесно и по всяко време на денонощието.
Наред с тези плюсове присъствието ви в социалните мрежи ще увеличи и доверието към бранда ви, ще ви представи пред нова аудитория и ще ви открои от конкурентите.

Какво печелите от онлайн присъствието си?

  • Хиляди онлайн потребители вече могат да достигнат до вашия уебсайт;
  • Бизнесът ви работи 24/7;
  • Имате по-голяма гъвкавост в кризисни ситуации;
  • Съдавате доверие в потребителите;
  • Научавате много по-добре какъв е профилът на клиентите ви и от какво се нуждаят;
  • Бързо и лесно получавате препоръки и отзиви от клиенти за продуктите и услугите ви чрез коментари, потребителски отзиви и рейтинг.
  • Онлайн получавате възможността за непрекъснат контакт с потребителите ви.

Възможностите са безкрайни! 😊

Едно от най-неоспоримите предимства за стартирането на онлайн бизнес пред физически такъв е лекотата, с която може да го направите и по-малката инвестиция, която е необходима.

Клиентите ви вече са онлайн!
Те учат, комуникират, информират се и пазаруват по всяко време и навсякъде. Ето и няколко начина да започнете или да подобрите вече стартиран бизнес.

Вашето „Аз“

Персонализацията ви е основен компонент, за да реализирате повече продажби. Аудиторията се свързва с множество компании, включително и ваши конкуренти, така че трябва да се откроявате. Чрез персоналността вие ще бъдете лесно разпознаваеми и бързо запомнящи се, което прави потребителите по-склонни да се ангажират с бизнеса ви.

Всички пътища водят до вашия сайт.

Чували ли сте фразата „Всички пътища водят до Рим“. Тази фраза произлиза от древните пътища, които са били проектирани да водят до Римската империя. Приложете тази практика дигитално.
Ако магазинът ви е локален, избработката на сайт ще отвори нови хоризонти, давайки възможност на потребителите да ви намират от всички точки на Земята.

Сайтът ще разшири обвахвата на бизнеса ви и всички онлайн платформи ще водят потребителите до вашия сайт. Вашето онлайн присъствие е вашето конкурентно предимство.

Онлайн присъствие

Онлайн присъствието изгражда доверие. Помогнете на клинетите си да ви намерят.
От изключителна важност е вашият уебсайт да бъде добре оптимизиран. Наличието на SEO стратегия ще помогне за привличането на повече трафик към сайта ви. Това е изключително  важно за поребителското изживяване. Тъй като все повече хора търсят продукти и услуги през своите смартфони, то е важно да оптимизирате сайта си и за мобилни устройства. Имайте предвид, че мобилните търсачки показват само първите три резултата от търсенето и 30% от резултатите от търсене на настолни компютри не се показват на мобилни устройтва.

Дигиталният маркетинг е по-достъпен от традиционния маркетинг
За разлика от физическите магазините при дигиталния маркетинг потребителското изживяване не приключва с плащането.
Инвестирайте в икономически ефективен маркетинг. Освен използването на възможностите на всички онлайн платформи и канали за рекламиране, онлайн имате достъп до богата база от системи проучване и анализи. Бъдещето на дигиталния маркетинг включва и платена реклама. Ако искате да използвате дигиталния маркетинг, за да увеличите продажбите си инвестирайте в платени реклами.

И така…… какво чакате? Ако вие сте решили да стартирате онлайн бизнес или вече имате такъв, то бъдете сигурни – Вие не сте сами! Ние от Digital Vibe сме тук, за да разкажем вашата история и да направим бизнеса ви още по-успешен.


ОЩЕ ОТ НАШИЯ БЛОГ

Какво означава да бъдете лицето на вашия бизнес?
Да разкриете лицата на вашата комапания означава да запознаете аудиторията с вашия екип. Потребителят зад екрана вече не търси студения...
9 Грешки, които да избегнете, когато наемате агенция за дигитален маркетинг
Независимо дали управлявате успешен бизнес от десетилетия, или вашият бизнес е нов на пазара, дигиталният маркетинг може да ускори бизнеса...